1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. За скандалом у єпископаті Грузії стоять інтереси Стамбулу, – соцмережі

За скандалом у єпископаті Грузії стоять інтереси Стамбулу, – соцмережі

День розпочався з новин із православної, богом спасенної Грузії, де продовжує бушувати й ширитись секс-скандал у єпископаті, за котрим, схоже, стоять інтереси православного Стамбулу, котрий намагається продавити патріарха Грузії та більшість єпископів, щоб вони визнали ПЦУ та дали більше свободи самому Фанару у внутрішньогрузинських справах (а там він чи не свої єпархії збирається організувати).

А в широкому плані це питання відновлення впливу Туреччини у Грузії та витіснення звідти РФ та проросійських симпатизантів. Той же процес отуречування відбувався в Україні і за Порошенка. Я, коли востаннє був у Тбілісі, надивився на ці грецькі камілавки та новозбудовані храми в «афонському» та «константинопольському» стилі. Нині це стало проблемою для старого покоління єпископату й духовенства, котре часто навчалось у російських духовних школах та до 2008 р. дуже тісно було пов’язане з Московською патріархією.

«Омбудсмен закликала розслідувати можливі випадки домагань у Церкві

Народний захисник Грузії Ніно Ломджарія закликала правоохоронні органи розпочати розслідування можливих злочинів сексуального характеру з боку духовних осіб. Як зазначила Омбудсмен, ряд священнослужителів раніше заявив, що такі дії могли бути звершені і стосовно неповнолітніх.

Ніно Ломджарія вже звернулась з відповідною заявою у слідчі органи. Вона закликає вивчити кожен факт, про котрий була розповсюджена інформація. «Я також закликаю всіх, кому відомо про можливі злочинні дії, негайно звернутись у правоохоронні структури», – додала Народний захисник.

Нагадаємо, раніше деякі представники Грузинської православної церкви заявили про випадки сексуальних домагань у Патріархії та Духовній семінарії. Зокрема, отець Георгій Схіладзе озвучив звинувачення на адресу митрополита Цилканської та Душетської єпархії Зосиме (Шіошвілі), у минулому – ректора семінарії. Сам митрополит категорично спростував ці чутки.

Зазначимо, що новий скандал навколо Церкви грянув після резонансного засідання Священного Синоду 31 жовтня. Тоді митрополит Чкондідський Петре (Цаава) звинуватив Католикоса-Патріарха Ілію Другого у «педерастії та мужеложстві». Пізніше владика Петре сказав, що готовий привести двох-трьох свідків, котрі підтвердили би його слова. За церковними канонами, як наголосив священнослужитель, це дозволило би йому довести свою правоту. Ілія Другий, однак, відмовив йому у цій можливості».

Facebook

Попередній запис
Клірик Вінницької єпархії УПЦ обвінчав на передовій військову медпрацівницю та розвідника
Наступний запис
«Ієрархам» ПЦУ Драбинку та Шостацькому дали відслужити в соборі на острові Евбея

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее