1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. За Порошенка в УПЦ забрали всі храми у військових частинах, – ЗМІ

За Порошенка в УПЦ забрали всі храми у військових частинах, – ЗМІ

Українська Православна Церква втратила всі храми при військових частинах, навчальних закладах і госпіталях, але продовжує молитися і підтримувати своїх парафіян в ООС. Це розповів протоієрей В’ячеслав Яковенко, настоятель храму Всіх святих воїнів у Києві, член Спілки ветеранів Афганістану та керівник сектору опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями України. Про це повідомляє «Перший Козацький».

За весь цей час священик так і не побачив стратегії об’єднання держави і українського народу, зате зіткнувся з тим, що «наприклад, у Луганській області, заради того, щоб поставити галочку, що там є храм ПЦУ, адміністративним ресурсом натиснули і побудували. Ну, він стоїть зачинений, але відмічено, що там є їхні представники, скажімо так».

При цьому людей продовжують розділяти телепропагандою, у зв’язку з чим «приходиш до таких висновків, до яких не хотілося б приходити: сильна Україна нікому не потрібна, навіть тим, хто при владі. Для того, щоб вона була сильна, має бути єднання народу».

«Ми завжди з 2015 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, проїжджали з Благодатним єрусалимським вогнем всю зону бойових дій, – розповів отець В’ячеслав, який очолював духовну місію в зоні АТО. – Свято ніхто не відміняв і кожен робив все можливе, щоб у Світле Христове Воскресіння якось підтримати, підбадьорити військовослужбовців. Але в цьому році у зв’язку з карантином місію, на жаль, анулювали. Все, що ми могли зробити – зібрали з громадою великодні подарунки і відправили дітей в школи-інтернати. А так – передавали вітання військовослужбовцям і командирам, з якими ми спілкуємося. На жаль, при владі Порошенка були прийняті закони, які не дають нам можливості спокійно відвідувати військові частини, ми позбулися всіх храмів, які були у військових частинах, навчальних закладах, госпіталях, але ми все одно молимося за наших військових, тому що розуміємо, що їм допомога потрібна завжди. Як говорили ще в радянські часи, атеїстів в окопах нема».

«Якщо влада Порошенка поводилася брутально, порушуючи усі законні права громадян, парафіян УПЦ, то нинішня влада зайняла позицію не втручатися, але і не скасувала того, що було зроблено неправильно. Тобто це така мовчазна згода на той безлад, який, на жаль, триває. Якщо буде духовне єднання – то все буде добре», – додав священнослужитель.

Попередній запис
В Італії католики нарікають на важку фінансову ситуацію та просять владу допомогти
Наступний запис
Вчений: Жодної «дзеркальності» в історіях РПЦЗ та ПЦУ немає

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее