1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Засідання суду про ліквідацію УПЦ КП зробили закритим та почали завчасно

Засідання суду про ліквідацію УПЦ КП зробили закритим та почали завчасно

На засідання Шостого апеляційного адміністративного суду, де, нагадаємо, скасували рішення першої інстанції про припинення будь-яких реєстраційних дій Мінкульту і ліквідаційної комісії ПЦУ стосовно «Київської патріархії», громадськість та журналістів не допустили. Про це повідомляється на сайті УПЦ КП.

«Охорона суду зачинила двері і не дала пройти до залу суду. Коли духовенство з парафіянами намагались потрапити на засідання суду, бійці Національної гвардії і поліцейські застосували проти людей грубу силу. Хоча засідання суду мало бути відкритим, правоохоронці не просто не допустили представників Київського патріархату, громадськість та ЗМІ, а ще й застосували проти них агресивну фізичну силу. У закритому приміщенні на людей, в тому числі літніх жінок і дітей, було застосовано перцевий газ, від якого отримали опіки очей та інших частин тіла багато людей. Від протиправних дій силовиків також постраждала кореспондент телеканалу ZIK Алла Жизневська, яка висвітлювала події у суді», – йдеться у повідомленні.

Також уточняється, що поліцейські у грубій формі затримали п’ятеро людей, серед яких священик, та доставили до управління поліції Печерського району м. Києва. До них тривалий час не допускали адвоката. Наприкінці робочого дня, зусиллями громадськості і адвоката, поліція їх відпустила.

Нагадаємо, як повідомляла Страна, «біля стін суду віряни влаштували бійку з правоохоронцями через те, що їх не пустили на засідання. Проти них Нацгвардія застосувала газ. Коли люди почали відходити від суду, підійшла поліція, щоб затримати одного священика та учасника хресного ходу як найактивніших нападників».

Попередній запис
На Церкву Кіпру продовжують тиснути компроматом, щоб змусити визнати ПЦУ
Наступний запис
До тиску на Єрусалимського патріарха підключили МЗС Ізраїлю, – Правблог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее