1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Зарплата тримає, а Україна далеко, – грецький клірик пояснив, чому в ЕПЦ не протестують

Зарплата тримає, а Україна далеко, – грецький клірик пояснив, чому в ЕПЦ не протестують

Проти порушень канонів при наданні автокефалії Україні та згодою з цим Елладської Церкви виступили не лише деякі грецькі митрополити, а й чимало простих священиків. Тим не менш, грецьки клірики побоюються обговорювати ситуацію в Україні та у православ’ї, оскільки не хочуть втратити місце та зарплату, заявив РІА Новости один зі священиків, котрий попросив не називати його ім’я.

«Нас, на жаль, контролюють. Я не готовий піти з церкви, і багато священиків у складній ситуації. Ніхто не може говорити, і всі бояться, що розкол поглибиться і Фанар тепер визнає розкольницьку Македонську церкву або Чорногорську. Незважаючи на незгоду, церква у Греції не розділиться на дві, бо є об’єднуюча ланка, котрою є зарплатня від держави. Якщо я не буду отримувати плату, куди мені піти? До старостильної церкви? Зарплата тримає кліриків», – сказав священик.

Він також упевнений, що Держрада, котра 6 березня буде розглядати позов проти визнання ПЦУ Елладською Церквою, не скасує рішення архієрейського собору ЕПЦ. «Немає правосуддя. Склався новий порядок речей», – сказав він.

«До того ж Україна далеко», – підсумував священик.

Попередній запис
Відмова приїхати в Амман не означає «визнання ПЦУ», – ЗМІ
Наступний запис
ПЦУ та УГКЦ намагаються зам’яти скандали зі своїми кліриками та «антивірусною» істерією

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее