1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Жодного зайнятого віруючими храму ПЦУ знайти не вдалося, – Мітрохін

Жодного зайнятого віруючими храму ПЦУ знайти не вдалося, – Мітрохін

Ранкове недільне обстеження київських храмів. Солом’янський район на півдні міста. Попередньо і без перевірки записів з диктофона, куди заносилися точні цифри. Шість храмів УПЦ (в трьох по дві літургії) – 990 осіб. Чотири храму та каплиці ПЦУ – 365 осіб. Причому половина – з одного храму УПЦ, який перейшов в ПЦУ.

Протестанти – 50 у баптистів (російськомовних, в розкішному приміщенні житлового комплексу «Нова Англія»), 40 у “Біблійного співдружності” (україномовні, приватний сектор, вулиця Леніна) і не менше 500 (по з власною оцінкою, мені порахувати не вдалося, але народу було битком) в україномовних п’ятидесятників з Кар’єрної вулиці (комплекс в приватному секторі). Християни віри євангельської запевняли, що за три служби в неділю через них проходить до 1500 чоловік, що треба, звичайно, перевіряти.

Жодного повністю зайнятого віруючими храму ПЦУ знайти не вдалося (у митрополита Олександра (Драбинка) на ранній літургії – 15 осіб причасників на храм в 500 чоловік). Знайдена каплиця ПЦУ (при Нацакадемії СБУ з відкритим доступом з вулиці), де на службі (за словами служителя) сьогодні був один чоловік (при наявності поруч величезних будинків і житлового комплексу, а також гуртожитку академії). Два храму ПЦУ на Теремках обслуговують компактний масив мінімум тисяч на 20 населення, але сумарно там було 280 чоловік (три літургії).

В УПЦ віруючими наповнений до дверей кожен другий, при цьому в одному випадку (храм у парку на Солом’янці) були люди, які стоять на вулиці (і колонки для них). Але п’ятидесятники – рекордсмени, – насилу протиснувся в двері “членського зібрання” і був негайно вигнаний пастором, який у величезному натовпі миттєво вгледів чужака і зажадав у мікрофон відправити мене пити чай на кухню.

Це не всі храми району. Але у православних вдалося об’їхати і подивитися приблизно дві третини, тобто всі великі, а від відомих Гуглу протестантських (і залу царств СІ) – приблизно половина.

На фото – старий храм ПЦУ (з 1992 р) – Свято-Покровський собор – в розпал літургії. Храм, розрахований на більш ніж 1000 чоловік, в обжитому районі біля залізничного вокзалу був заповнений на 15%.

Facebook.

Попередній запис
Якщо Джуканович не скасує закон, закон скасує його, – учасники протестів у Чорногорії
Наступний запис
Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній очолив Божественну літургію у Празі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.