1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфанію приготуватись, або Симеон продовжує робити ставку на Порошенка

Епіфанію приготуватись, або Симеон продовжує робити ставку на Порошенка

Недавні пристрасті навколо стану здоров’я екс-ієрарха УПЦ, на мою особисту думку, затемнили один важливий момент. А саме – навіть хворіючи на коронавірус і перебуваючи у ситуації, котра могла завершитись трагічно, Симеон не став каятись у гріху розколу та просити прийняти його назад. Тим самим вчергове підтвердилась інформація про те, що колишній митрополит Вінницький не має наміру знову зв’язувати свою долю з УПЦ. Хоча навіть у деяких серйозних кабінетах РПЦ на певному етапі була присутня впевненість у приреченому на повернення «блудному сині». Нібито посаду глави «ПЦУ» він так і не отримав, у розкол з ним пішла лише мала частина кліриків Вінницької єпархії УПЦ, та й у новій структурі він особливо на важливі процеси не впливає…

Однак ці очікування, як ми бачимо, не виправдались. Думаю, що позицію «митрополита» Симеона можна пояснити двома факторами.

Перший – суто людський. Пов’язаний з пихатістю та бажанням довести свою правоту.

Другий – політичний. Симеон продовжує бути у темному контакті з Порошенком і, вочевидь, розраховує на його якісь політичні перспективи. Адже якщо в екс-президента вийде повернути владу та знову стати гарантом Конституції, автоматично посиляться і позиції «ієрарха». Як мінімум, всередині «ПЦУ».

У даному контексті я би на місці того ж Епіфанія сильно призадумався. Передусім в тому відношенні, а чи варто кидати «ПЦУ» в горнило боротьби за інтереси Порошенка. Адже його перемога може принести лідеру «ПЦУ» далеко не найвеселіші перспективи.

Правблог

Попередній запис
Нові єпископи Західноєвропейської архієпископії РПЦ подякували за підтримку.
Наступний запис
Зоря проник до захопленого храму УПЦ в Ковпиті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее