1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфаній буде збирати гроші на презентацію ПЦУ

Епіфаній буде збирати гроші на презентацію ПЦУ

Епіфаній Думенко оголосив про створення благодійного фонду, котрий буде фінансувати «презентацію ПЦУ та зміцнення її взаємодії з іншими церквами».

“Щоби скоординувати і систематизувати співпрацю з меценатами, а також втілюючи в життя бачення нашої Церкви як відкритої, я ухвалив рішення створити благодійний фонд – «Митрополичий фонд Православної церкви України». Він працюватиме за кращими світовими зразками та міжнародними стандартами”, – написав очільник ПЦУ на своїй сторінці у Facebook.

Також фонд займатиметься освітніми проектами для «священнослужителів». Зокрема, організацією навчання за кордоном, грантовою діяльністю, організацією обміну викладачами та студентами з провідними духовними навчальними закладами світу, створенням новітніх освітніх платформ.

Предстоятель ПЦУ зазначив, що останні дослідження показали, що багато українців на Сході та Півдні України (32,5% та 39,8% відповідно) підтримують ПЦУ і хочуть молитися в її храмах. Однак, наскільки можна зрозуміти, будівництвом храмів для «багатомільйонних бажаючих» фонд не займатиметься.

Попередній запис
Суд тимчасово усунув із посади вінницького чиновника, який переводив громади в ПЦУ
Наступний запис
У ТСН злякалися книжок про захоплення храмів УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее