1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Екс-ієрарх УАПЦ (о): ПЦУ – електоральний проект Порошенка

Екс-ієрарх УАПЦ (о): ПЦУ – електоральний проект Порошенка

Колишній ієрарх Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) Ігор Ісіченко в інтерв’ю Радіо Марія розповів, чому його структура цими днями самоліквідувалась та увійшла до складу УГКЦ. З його слів, в УАПЦ (о) дійшли висновку, що ПЦУ як варіант для об’єднання не підходить, бо ця структура, що не є секретом, була електоральним прийомом екс-президента Петра Порошенка.

Також, каже Ісіченко, його клірики і паства хотіли набути єдності зі «Вселенським християнством», однак в обхід Стамбулу, та взагалі він вважає, що вказаної єдності і динамізму у православних структурах немає.

«На той час, коли створювалась ПЦУ, в нас вже розпочався процес об’єднання з УГКЦ. Він почався ще у 2015 році. Обставин, котрі привели до цього, було багато, у тому числі позиція діаспори, котра відмовилась підтримувати стосунки з нашою єпархією», – пояснює Ігор Ісіченко.

Він також зазначив, що церква стала осередком боротьби певних кланів, що є тривожним симптомом, а в УАПЦ (о) не хотіли скандалів та галасу. Щодо складу його структури, то Ісіченко визнав, що має три активні зареєстровані парафії поза межами Харківщини, це Полтава, Канів, Олександрія. Він припускає, що деякі з них можуть піти в ПЦУ, деякі самоізолюються, як нинішні приходи УПЦ КП.

«УГКЦ після відродження принесла не стільки кошти, скільки духовний досвід діаспори. У 2014 році був певний момент істини, прикро згадати, але, коли Харків був під загрозою окупації, ніхто з наших єпископів не телефонував і не питав, чи нам треба притулок. Тоді як тільки я опинився в Києві, до мене звернулись із пропозицією підтримки з УГКЦ», – каже ієрарх.

Попередній запис
Церква без Євхаристії – не Церква: грецький богослов виступив проти закриття храмів
Наступний запис
Пасха буде! В УПЦ вирішили, як святкуватимуть головне християнське свято

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее