1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Екзарх Єрусалимської Церкви на Кіпрі відмовився від участі в літургії з патріархом Феодором

Екзарх Єрусалимської Церкви на Кіпрі відмовився від участі в літургії з патріархом Феодором

Ряд православних єпископів відмовились від участі у патріаршій літургії в Лімассолі, під час котрої глава Олександрійської церкви патріарх Феодор пом’янув «митрополита Київського» Епіфанія Думенка. Як повідомляється на сайті tasthyras, зокрема, від присутності на літургії з патріархом, котрий визнав ПЦУ, відмовився екзарх Єрусалимської Церкви на Кіпрі митрополит Вострський Тимофій (Маргарітіс).

Нагадаємо, 8 листопада патріарх Феодор уперше пом’янув главу ПЦУ під час літургії. Після цього відбулись урочистості на Кіпрі, на котрих була запланована присутність глави Олександрійського патріархату. Однак після фактичного визнання ПЦУ чимало єпископів та священиків на Кіпрі ухилились від співслужіння з патріархом.

Видання нагадує, що митрополит Лімассольський Афанасій також просив патріарха Феодора не поминати розкольницького «митрополита» у його єпархії, однак той все ж таки зробив це, після чого присутнім на патріаршій літургії 12 листопада клірикам та ієрархам роздали листи з текстом «Онуфрій – митрополит, Епіфаній – розкольник, Феодор – Іуда».

Попередній запис
Правоохоронці у Чернівецькій області пообіцяли припинити конфлікти навколо храмів
Наступний запис
Ненависники Зеленського хочуть захопити Володимирський собор, – прихильники Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее