1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Дух Святий закликає нас до оптимізації умов свого проявлення», – клірик ПЦУ

«Дух Святий закликає нас до оптимізації умов свого проявлення», – клірик ПЦУ

Екс-священик УПЦ, нині представник ПЦУ Віталій Ейсмонт долучився до обговорення ідеї «причастя онлайн», заявивши у себе на Facebook, що «Для Духа Святого і справді немає ніяких перешкод, але він закликає нас до оптимізації умов свого проявлення, як зовнішніх, так і психологічних».

На думку Ейсмонта, ідею з «причащанням онлайн» може поширити неможливість православних вірян причаститись через відсутність благословення місцевого настоятеля або через вимушене перебування в місцевості, де храму немає.

«Тобто, фактично, людині не дають можливості прилучитися Святих Христових Таїн. І тут вона дізнається про можливість причаститися у себе вдома дистанційно. Має вона підставу на це? Звісно. А що робити православним вірянам, які працюють за кордоном у містах, де немає православних храмів взагалі? Лишатися їм роками без причастя чи скористатися можливістю причаститися онлайн? Звичайно, причаститися. Рівно тих саме Тіла і Крові Христових, що пресвітер зазвичай дає з Чаші кожному, хто воліє приєднатися до євхаристичної трапези», – вважає Віталій Ейсмонт.

«Для Духа Святого і справді немає ніяких перешкод, але він закликає нас до оптимізації умов свого проявлення, як зовнішніх, так і психологічних. І тільки у випадку нездійснення цих умов пропонується заміна», – зазначив клірик ПЦУ.

Попередній запис
У Пірейській митрополії назвали спільні молитви православних з іншими конфесіями тяжким гріхом
Наступний запис
«Причастя з доставкою – 10 гривень», – публіцист про дискусію про «онлайн-літургію»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее