1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Драбинка образив лист з Київської ОДА про необхідність запобігати релігійним конфліктам

Драбинка образив лист з Київської ОДА про необхідність запобігати релігійним конфліктам

На адресу екс-митрополита УПЦ, нині «ієрарха» ПЦУ Олександра Драбинка надійшов лист з Київської обласної державної адміністрації, у котрому йшлося про релігійний конфлікт у с. Морозівка Київської області. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook сам Драбинко, супроводивши лист власним розгорнутим коментарем, тональність котрого свідчить, що сам факт надходження такого листа нанесли «владиці» неабияку моральну травму.

У самому листі, цілком нейтральному, йдеться про те, що управління культури, національностей та релігій Київської ОДА контролює ситуацію на приході УПЦ в Морозівці, щоб запобігти конфліктам. «Надходить інформація від представників громадськості села Морозівка Баришівського району Київської області, стурбованої довготривалою напруженою ситуацією між членами громади, що пов’язана із подіями, які мали місце в релігійній організації «Свято-Успенська» парафія Бориспільської єпархії Української Православної Церкви с.Морозівка Баришівського району Київської області», зазначено у документі.

Також у тексті йдеться, що Драбинка просять теж звернути увагу на «необхідність проведення профілактичних заходів», щоб уникнути конфліктних ситуацій. На це Драбинко відповів, що так само занепокоєний і стурбований, однак підозрює, що лист викликаний скаргами з боку громади УПЦ, котра, нагадаємо, на нетривалий час переходила під його юрисдикцію, однак згодом повернулась разом зі священиком в канонічну Церкву.

З незрозумілою метою Драбинко розповів чиновникам про історію втручання Фанару в українське церковне питання та про заснування своєї «єпархії», у котрій, нагадаємо, дотепер залишається тільки один храм. Також Драбинко зауважив, що громаду «змусили покаятись у Московському Патріархаті», «неетично і недобровільно», а його, як «правлячого архієрея», не пускають на приход.

Попередній запис
Глава ПЦУ забув, куди збирався звершити свій перший візит
Наступний запис
Храми Вінницької єпархії «активісти» захоплювали за гроші, – митрополит Варсонофій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее