1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. До фейків про «зараження у Почаєві» підключили Говоруна

До фейків про «зараження у Почаєві» підключили Говоруна

Видання «Лівий берег» поспілкувалося із позаштатним кліриком РПЦ архімандритом Кирилом (Говоруном) на предмет епідеміологічних питань і церковного простору. Архімандрит при цьому старанно зібрав усі неодноразово спростовані фейки про «заражених у Почаєві» і відповідальність священнослужителів, на яких «має звернути увагу держава», повідомляє lb.ua.

Також Говорун згадав про захворювання священика в Тернопільській області, аналогічно «забувши» уточнити, що хворі в цьому регіоні клірики ніякого відношення до Почаєва не мають.

«На жаль, я думаю, через церкву буде набагато більше випадків зараження. Згадайте хоча б історію з Почаєвом, коли побували там в якості паломників громадяни Молдови привезли вірус в свою країну. Ми не знаємо, як вони заразилися, скількох вони заразили. Ми тільки знаємо, що це була група паломників з Почаєва. Інформація підтверджена президентом Молдови, і це серйозна заява, яке свідчить про те, що небезпека зараження через релігійні обряди, через паломництво, є, і ми бачимо зараз лише верхівку айсберга. Маленьку верхівку айсберга в світі і ще більше крихітну верхівку в Україні – з урахуванням замовчування, навмисного приховування кількості випадків зараження. Я думаю, що незабаром ми зіткнемося з величезною хвилею цих заражень, в тому числі через церковні, священні простору», – залякує публіку «епідеміолог» Говорун.

Нагадаємо, в ЗМІ пояснювали, що серед групи паломників до Почаєва з Молдови були люди, які приїхали додому з Європи, задовго до оголошення карантину в країні.

Попередній запис
Києво-Печерська лавра продовжує богослужіння – у закритому режимі
Наступний запис
Чи понесуть відповідальність Кошкіна та Говорун за фейки про коронавірус?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее