1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Диякон тікав від них з антимінсом, – як рейдери захоплювали храм УПЦ у Гриняві

Диякон тікав від них з антимінсом, – як рейдери захоплювали храм УПЦ у Гриняві

Клірик УПЦ, настоятель Свято-Успенського храмового комплексу в селі Гринява Івано-Франківської єпархії протоієрей Михайло Дутчак розповів, як під час захоплення храму активістами ПЦУ диякон рятував святині. Про це повідомляє «Перший Козацький».

Перший храм комплексу прихильники нової церковної структури захопили 8 грудня 2019 року, після чого віряни канонічної Церкви перейшли в приміщення дзвіниці. У цьому приміщенні була опалювальна дровами піч, і його переробили під храм.

5 січня 2020 року після літургії, яка закінчилася об 11:30, присутні нібито для репетиції колядок прихильники ПЦУ дочекалися, поки протоієрей Михайло поїде і дали команду до захоплення заздалегідь прибулим на «бусику» воїнам АТО. Священнослужитель повідомив, що їх було чоловік 8 або 10. Спільно з активістами нової церковної структури прибулі до храму зламали і змінили замки і в малому храмі-дзвіниці, і в свічковій лавці, що під ним, і в церковному будинку.

«Отець Ілля, побачивши це, склав антимінс і Чашу. Вже коли вони підходили, він тікав, вони за ним гналися. Він сховався зі старостою і винесли Євангеліє, хрести і Чашу, і антимінс», – сказав протоієрей Михайло.

Клірик УПЦ зазначив, що сільський голова є одним з головних призвідників захоплення, а місцеві активісти ПЦУ прямо погрожують вірянам канонічної Церкви: називають їх «москалями» і погрожують різати їх на шматки і збирати у вагон, палити.

На момент захоплення нерухомості УПЦ 8 грудня 2019 року у Гриняві вже був недобудований храм ПЦУ, проте донедавна в рейдерів не було офіційно зареєстрованої громади.

Попередній запис
Ієрарх Сербської Церкви: Якщо влада Чорногорії народна, то повинна чути волю народу
Наступний запис
Фактор часу в стратегії США і Фанара

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее