1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ в Сінгурах: Рік щоденної молитви заради збереження храму

Громада УПЦ в Сінгурах: Рік щоденної молитви заради збереження храму

З моменту першої спроби перевести в ПЦУ Свято-Хрестовоздвиженський храм Житомирської єпархії УПЦ в селі Сінгури минуло трохи більше року. ЗМІ вдалося поспілкуватись із настоятелем релігійної громади храму протоієреєм Вадимом Давнюком і з’ясувати, яким був цей рік для його прихожан.

«Що змінилося за цей рік? Ніяких конфліктів немає. Справа тільки в судових розглядах. Наші опоненти підробили документи і за цей рік ми не змогли просунутися ні на крок, тому що всі суди, всі державні інстанції нам відмовляють», – розповів протоієрей Вадим.

Він пояснив, що група осіб незаконно змінила дані про релігійну громаду як юридичну особу. Прихильники нової церковної структури ще при перших розмовах про можливе захоплення храму 2 лютого 2019 року пригрозили, що стануть діяти саме таким чином.

«В дані внесли зміни про те, що змінюється господар. Ми з цим не згодні. Вони відразу нас попередили, що саме будуть робити: “Якщо ви нам не здасте храм, ми будемо робити те-то і те-то”. Це вони і робили», – зазначив священнослужитель.

На початку конфлікту громада розділилася навпіл, проте вірними УПЦ залишилися саме ті люди, які регулярно відвідують храм і беруть участь в житті громади настільки, наскільки це можливо, додав він.

За словами настоятеля те, що відбувається, не похитнуло віру прихожан Свято-Хрестовоздвиженського храму. Навпаки, вони ще більше згуртувалися і направили свої сили на творення: при храмі відкрився дитячий хор, збільшилася кількість учнів недільної школи. Але головне – це щоденна спільна молитва про збереження громади і храму.

«Протягом всього цього часу всі ми, всі члени нашої громади, щодня в один і той же час молимося. Ми читаємо молитву про збереження нашого храму і нашої громади протягом року щодня. Стали більш чуйно реагувати на проблеми один одного. Люди частіше один одному допомагають поза церквою», – поділився протоієрей Вадим.

31 січня 2019 року в селі Сінгури Житомирської області релігійна громада Свято-Хрестовоздвиженського храму одноголосно підтвердила вірність УПЦ і її Предстоятелю Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

З 2 лютого 2019 року активісти ПЦУ почали робити спроби «організувати перехід» громади в недавно створену церковну структуру. 5 березня 2019 року група осіб заявила, що вони є правонаступниками діючої релігійної громади УПЦ (за документами, нібито виданими УПЦ КП), і спробували захопити храм канонічної Церкви.

Попередній запис
Громада УПЦ в Четвертні: Після жахів захоплення ми надто цінуємо літургію
Наступний запис
Делегація Єрусалимського патріархату відвідала Фанар та запросила патріарха Варфоломія в Амман

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее