1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада захопленого храму УПЦ в Угринові просить допомогти звести новий

Громада захопленого храму УПЦ в Угринові просить допомогти звести новий

У лютому цього року благодійний фонд «Фавор» відкрив збір допомоги на зведення нового храму для Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ села Угринів Горохівського району Волинської області, чию церкву і всю церковну нерухомість представники УПЦ КП захопили ще в 2014 році. З тих пір вдалося зібрати 22 500 гривень, але цих коштів не вистачає навіть на заливку фундаменту. Про це повідомляє БФ «Фавор» на своїй сторінці у Facebook і закликає всіх небайдужих надати посильну допомогу.

«Зрозуміло, що цих грошей не вистачає навіть, щоб почати фундаментні роботи, – йдеться в повідомленні. – Вірніше, почати можна – вирити котлован, наприклад. Але копати потрібно тільки з твердою впевненістю, що відразу будуть встановлюватися фундаментні блоки і заливатися бетонна стрічка. Інакше ніяк – за півтора місяці все осиплеться».

Але будівництво затягується не тільки через брак коштів: церковна громада Угринова складається в основному з людей похилого віку.

«Своїми силами вони намагаються багато чого зробити, але сил і здоров’я не завжди вистачає, – відзначили у благодійному фонді. – Протягом теплої пори року їм вдалося частково розчистити ділянку під майбутній храм – розібрати старий будинок і викорчувати дерева. Настоятель отець Ростислав виконував найважчу роботу, надихаючи інших прихожан своїм прикладом».

Повідомляється, що на заливку фундаменту за кошторисом необхідно 97 000 гривен, з яких вже є 22 500. Сума, яку залишилося зібрати, становить 74 500 гривень. Пожертвувати можна за цим посиланням. «Давайте допоможемо їм встигнути за це літо хоча б залити фундамент!», – закликають у БФ «Фавор».

Нагадаємо, проект будівництва домового храму на честь ікони «Несподівана радість» в Угринові відкрився в рамках програми «40 храмів», завданням якої є відновлення повноцінного церковного життя в тих селах, де в період з 2014 до 2018 року Київський патріархат захопив храми канонічної Церкви.

У селі Угринів Свято-Хрестовоздвиженський храм був захоплений 10 вересня 2014 року. Громада УПЦ КП, яка зареєструвалася в Угринові в листопаді 2014 року, захопила храм УПЦ і всю церковну нерухомість, приватизувала будинок священника разом з сім’єю настоятеля громади УПЦ і частково виписала тих, хто проживає через суд в квітні 2016 року. До цього дня громада УПЦ звершує богослужіння в будинку, в якому проживає сім’я настоятеля.

Попередній запис
В Сєверодонецькій єпархії вандали повалили поклінні хрести
Наступний запис
У Дубно Епіфаній Думенко «освятив» місце встановлення пам’ятного знаку на честь Томосу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее