1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Грецький ієрарх лякає РПЦ, що не пустить у свою митрополію без визнання ПЦУ

Грецький ієрарх лякає РПЦ, що не пустить у свою митрополію без визнання ПЦУ

Духовенство та миряни РПЦ, котрі не визнають надану патріархом Варфоломієм автокефалію ПЦУ, більше не будуть прийматися в Фокідській митрополії Елладської Православної Церкви. Про це заявив митрополит Фокідський Феоктист (Клукінас), повідомляється на сайті митрополії.

У повідомленні йдеться, що «після рішення нашого Вселенського Патріарха Варфоломія про надання автокефалії Українській Церкві та її визнання Священним Синодом Елладської Православної Церкви на чолі з архієпископом Ієронімом Православна Церква України є канонічною і не розкольницькою».

Нагадаємо, митрополит Фокидський Феоктист разом з архімандритом Нектарієм (Мулаціотісом) «під бій дзвонів» прийняли делегацію ПЦУ в монастирі святих Серафима Саровського і Августина Іпонійського. Судячи з опублікованих фотографій, «ієрархи» новоствореної церковної структури звершили там богослужіння.

«Руське духовенство і миряни, які не визнають автокефалію, надану Вселенським Патріархом Варфоломієм Православній Церкві України на чолі з митрополитом Київським Епіфанієм, більше не будуть прийматися в межах Святої Митрополії Фокіди. Тим більше, що ця автокефалія була визнана Архіереєйским Собором ЕПЦ на чолі з архієпископом Ієронімом», – заявив грецький митрополит під час богослужіння.

Попередній запис
Глава СБУ підтвердив, що є вірянином УПЦ
Наступний запис
Засновник «автономної церкви» у Латвії каже, що Фанар його скоро визнає, і вимагає собі десяток храмів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее