1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Грецький юрист пропонує західні єпархії УПЦ Фанару

Грецький юрист пропонує західні єпархії УПЦ Фанару

Грецький юрист, старший співробітник юридичної служби ООН Спірос В. Базінас у своїй статті, опублікованій на сайті Ромфея, запропонував віддати Константинопольському патріархату західну частину України.

Спірос В. Базінас поділився своїм баченням виходу з кризи, в якій знаходиться світове Православ’я через визнання ПЦУ деякими Православними Церквами.

Базінас вважає, що для вирішення цієї проблеми потрібно в терміновому порядку скликати Всеправославний Собор, який і повинен прийняти рішення щодо «української кризи»: «виходячи з історичних даних, Україна ніколи не була єдиною країною, але включала в себе дві частини – одна українська /прозахідна, і одна українська / проросійська».

На думку грецького юриста, «жодна сторона в Україні не може бути примушена до підпорядкування іншій, оскільки в одній державі фактично два народи, і обов’язково буде дві Церкви: одна духовно належить Константинополю, а інша духовно пов’язана з Москвою, принаймні, в даний час».

Також він каже, що, «коли в країні відбудеться політичне примирення, це церковна угода / рішення (про існування на території України двох Церков) може бути відображено в новій конституції країни». При цьому «українська церква, що належить Константинополю, повинна вирішити свої внутрішні проблеми».

Думка вірян та духовенства західних єпархій УПЦ щодо «дарування» їх Фанару в матеріалі не висвітлена.

Попередній запис
Драбинкові не сподобалось викриття наклепу на священика УПЦ з с. Морозівка
Наступний запис
Якщо Джуканович не скасує закон, закон скасує його, – учасники протестів у Чорногорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее