1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Грецький сайт опублікував подробиці переговорів Єрусалимської делегації з фанаріотами

Грецький сайт опублікував подробиці переговорів Єрусалимської делегації з фанаріотами

На сторінці oukraniko.blogspot.com прокоментували подробиці зустрічі Єрусалимського патріархату з патріархом Варфоломієм та членами Синоду Константинопольської церкви. Як повідомляється, деякі з цих діалогів були опубліковані виданням fanarion під час цієї події 15 лютого.

Нагадаємо, до складу делегації увійшли троє владик Єрусалимської церкви, в тому числі екзарх Пресвятого Гробу Господнього на Кіпрі митрополит Тимофій Вострський.

Як зазначається, патріарх вимагав скасувати зібрання в Йорданії, щоб «не поглиблювати становище»: «Єрусалим записує чорну сторінку в своїй історії, проявляючи ініціативу без честі першості», переконував глава Фанару. «Дійсно, наскільки може бути гірше, аніж визнати патріарха Варфоломія таким, що пішов у розкол», – зазначають автори видання.

«Те, що було опубліковано про зустріч, є цікавим і показовим», – пише автор.

Єрусалимські владики від самого початку наголошували, що проявляють повагу та вдячність до Вселенського патріархату, кажучи, що Єрусалимська церква не хоче протистоянь. Ще раз було підтверджено, що метою зібрання в Аммані, Йорданія, 26 лютого було «обговорити питання православного братерства, щоб зцілити нанесені єдності православ’я рани».

Однак ієрархам, нагадаємо, не вдалося переконати патріарха та членів Синоду. Патріарх зазначив, що прийняття главою Єрусалимської церкви запрошення до Москви у листопаді 2019 року, де «його подавили Кирило та Путін», – дуже сумне рішення.

Митрополит Ієремія Анкарський сказав делегації Єрусалиму, що замість того, щоб підкоритись Вселенському патріархату, «як вони повинні», вони застосовують свої власні непритомні ініціативи з розколу Православ’я.

Митрополит Коський Нафанаїл запропонував патріарху Феофілу публічно вибачитись перед Вселенським патріархом Варфоломієм.

Митрополит Феодор Лаодікійський, висловивши сум з приводу образливого та пізнього запрошення Єрусалимського патріарха, наголосив, що Єрусалимський Патріархат стане наступною ціллю Москви, чиї атаки будуть постійними тортурами.

Митрополит Кідонійський Дамаскін наголосив, що Єрусалимський патріархат став прихильником шахрайського плану Москви щодо запуску православних зібрань поза волею Вселенського патріархату.

Митрополит Кідоніона Афінагор зазначив, що ПЦУ не була запрошена, і нагадав про спір з приводу Катару, що триває між Єрусалимом та Антіохійським патріархатом.

Митрополит Адріанопольський Амфілохій сказав, що ніхто не хоче залишити патріарха Феофіла «у складному становищі», і йому варто скасувати свою ініціативу.

Сам Фанар, як зазначає видання oukraniko, зайнятий, наприклад, більш «серйозними» проблемами, наприклад, як в офіційному повідомленні Патріархії від 17 лютого, у котрому йшлося про візит одного представника Фанару до іншого. «Вони ходять з кабінету в кабінет і розповідають про це один одному багато років – і це серйозні новини. Факт, що ті, хто наполягає на збереженні своїх так званих привілеїв, не можуть виділити час Православ’ю».

Фото fanarion.

Попередній запис
Очільника УПЦ КП запросили на прийом у Посольство Японії
Наступний запис
В Одесі фабрикували фейк про нібито «розпалювання собором УПЦ» паніки про коронавірус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее