1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Грецький журналіст пояснив, у чому полягають маніпуляції прихильників Фанару

Грецький журналіст пояснив, у чому полягають маніпуляції прихильників Фанару

Врізав!

Стаття грецького журналіста Гіоргіса Папатанасопулоса з контраргументами у відповідь на висловлювання митрополита Пісидійського Сотирія – того самого, котрий влаштував істерику з приводу рішення РПЦ розірвати спілкування з Константинополем, що спричинило відтік російських туристів з храмів Константинополя.

Його аргументи:

  1. Аргумент про те, що Константинополь надав автокефалію багатьом Церквам і тому мав право надати автокефалію ПЦУ – некоректний. Оскільки історично він надавав автокефалії лише тим Церквам, котрі перебували у його юрисдикції.
  1. Константинополь надав автокефалію Україні, тому що це незалежна держава з мільйонами віруючих – а чому ж тоді він роками не давав автокефалію Грецькій Церкві? Тобто якщо Константинополь міг так діяти стосовно своєї дочірньої Церкви, тоді які можуть бути претензії до РПЦ?
  1. Константинополь ніколи не оспорював рішення РПЦ стосовно УПЦ. І навіть вітав їх. Зокрема, стосовно питання про анафему Філарету. І завжди визнавав канонічною Церквою лише УПЦ.
  1. Руська Церква не анексувала Київську Митрополію, бо завжди була з нею єдина. Це було возз’єднання, а не приєднання.
  1. Варфоломій зв’язався з Порошенком, котрий діяв у руслі геополітики США та Ватикану. Мета розкольників – зменшити вплив РПЦ у країнах Європи в інтересах Заходу.
  1. Варфоломій перейнявся «драмою» розкольників, але впритул не бачить страждання УПЦ.
  1. Сутність проблеми не у геополітичному протистоянні Фанару та Москви, а у зраді православної еклезіології та нав’язуванні папства!

Facebook

Попередній запис
Анонсоване засідання Синоду Антіохійської Церкви
Наступний запис
Елладська Церква відкладе розгляд «українського питання» до лютого 2020

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее