1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Фанару буде діяти у македонському напрямку, тримаючи в умі Чорногорію, – Правблог

Глава Фанару буде діяти у македонському напрямку, тримаючи в умі Чорногорію, – Правблог

Главу Константинопольського патріархату в питанні надання автокефалії «Чорногорській церкві» може непокоїти не стільки антиканонічний характер такої дії, скільки фігура лідера розколу – Михаїл Дедеіч. У червні 2019 року патріарх Варфоломій висловлювався проти, нагадує Правблог.

«Маргінальний статус ЧПЦ поки що не обіцяє Фанару особливих дивідендів. Тому, швидше за все, патріарх Варфоломій зосередиться на македонському напрямку, тримаючи в умі Чорногорію», – йдеться у публікації.

Також згадується схожість біографій глав Чорногорської церкви та Київського патріархату.

«У цьому контексті вражає схожість між Дедеічем та Філаретом. Та сама нетерплячість у кар’єрному питанні (йому неодноразово відмовляли у рукоположенні в СПЦ, після чого він пристав до берега Константинопольського патріархату, а після заборони у служінні отримав «єпископську хіротонію» в болгарських розкольників), ті самі скандали, пов’язані із сімейним життям (дружина звинуватила його у зраді, через що його й відсторонили від служіння у Константинопольському патріархаті), та сама непослідовність у політичних поглядах (на початку 90-х він схилявся в бік сербського націоналізму, а потім, зрозуміла справа, став націоналістом чорногорським).

Цілком імовірно, що Константинополь думає, як йому усунути Дедеіча та поставити свою людину. По аналогії з тим, як він зробив в Україні з Філаретом.

Попередній запис
В Італії протестували проти антицерковного закону, прийнятого у Чорногорії
Наступний запис
Сербський Патріарх зустрівся з Послом Сербії в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее