1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава УГКЦ: Зараз під приводом Перемоги легітимізують злочини комунізму

Глава УГКЦ: Зараз під приводом Перемоги легітимізують злочини комунізму

8 травня 2020 року, під час організованого фондом Арсенія Яценюка «Open Ukraine» онлайн-діалогу «Війна, яка триває: трагедія і уроки Другої світової війни у новій реальності», глава УГКЦ Святослав Шевчук заявив, що під приводом Перемоги над нацизмом якісь сили намагаються легітимізувати злочини комунізму. Про це повідомляє СПЖ.

«Потрібно не тільки перемогти у війні, а потрібно здобути перемогу над війною, перемогти саму війну. Дуже багато сьогодні вважають, що не просто легітимізація злочинів сталінізму і комунізму з причини перемоги над нацизмом є єдиним шляхом історичного наративу Європи. На жаль, саме ця ідея зараз починає завойовувати розуми серця, в тому числі і молоді», – сказав Шевчук під час онлайн-діалогу, який транслювали на каналі Open Ukraine у YouTube.

Глава УГКЦ застеріг «політичних діячів різних країн Європи» від того, що святкування Перемоги над нацизмом, на його думку, намагаються перетворити на пропаганду нової війни.

Як вважає глава греко-католиків, Друга світова війна не закінчилася 2 вересня 1945 року, а продовжується до цих пір, і тільки «позитивна пам’ять» може перемогти її.

Шевчук закликав людей «пізнати істину про трагедію Другої світової війни» та «звільнити совість», а також «діалогом і взаємним прощенням лікувати рани і лікувати все те, що нам залишилося після Другої світової війни».

«8 травня 2020 року – гарний день, і привід, щоб нарешті закінчити Другу світову війну. Хоча б 75 років після офіційного оголошення, що це сталося, – наголосив глава УГКЦ, підводячи підсумки онлайн-діалогу. – Я думаю, що пізнати істину про трагедію Другої світової війни, звільнити нашу совість від ідеологічних симулякрів про ті події, є необхідним шляхом для того, щоб у мирі і справедливості протистояти війні, яка сьогодні знову своєю тінню суне на європейський континент».

Попередній запис
Правоохоронці знайшли вандала, котрий розмалював стіни собору УПЦ в Тернополі
Наступний запис
У День Перемоги Володимир Зеленський заявив, що поставить дзвони в Донецьку й Криму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее