1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Пірейської митрополії ЕПЦ розкритикував висловлювання патріарха Феодора

Глава Пірейської митрополії ЕПЦ розкритикував висловлювання патріарха Феодора

Митрополит Пірейський Серафим, ієрарх Елладської Православної Церкви, розкритикував ряд публічних висловлювань, зроблених Олександрійським патріархом Феодором. Йдеться, зокрема, про те, що патріарх заявив чолі Церкви коптів «Ми – одна Церква». Міркування митрополита опублікував сайт vimaorthodoxias.gr.

«Це друга серйозна помилка Патріарха Феодора після самовільного визнання нової української церкви, що посилює кризу в світовому православ’ї», – пише митрополит Серафим.

Помилки та єресі були і залишаються великою проблемою в нашій Церкві, йдеться в публікації, оскільки з апостольських часів почалося руйнування обманом і єретиками. Ієрарх ЕПЦ змушений ще раз звернутися до громадськості, вказуючи на дві дуже серйозні помилки патріарха Феодора – це його два недавніх заяви, про які не можна мовчати. Заяви, пише митрополит, відносяться до питань віри, за які ми всі несемо відповідальність, оскільки дорогоцінний скарб віри не є особистою власністю єпископів і євангелістів, котрі можуть керувати ними на свій розсуд.

Перша відноситься до зустрічі патріарха з главою коптів 20 січня, якому патріарх Феодор заявив, «Ми – одна Церква». Йшлося про те, що обидві структури несуть місіонерську діяльність на африканському континенті, однак заява викликала гостру критику в православному світі, як і більш ранні висловлювання патріарха на міжконфесійному зборах в 2013 році в Римі.

Митрополит нагадує, що дружнє Православ’ю співтовариство коптів відокремлене від Церкви в середині V століття, коли воно відкинуло постанови Халкідонського собору, і, на жаль, копти дотепер відрізані від єдності Церкви. На його думку, патріарх зобов’язаний закликати главу Церкви коптів приєднатися до Православ’я, а якщо він вважає, що «наші Церкви – це одна Церква Ісуса Христа», чому ж він «не йде до спільного престолу і не дає місце коптському патріарху на патріархальному престолі Олександрії?».

Також, вказує ієрарх ЕПЦ, глава Олександрійської церкви в день Різдва Христового в Каїрі заявив, що «в святих мечетях Богу поклоняється Коран». Митрополит нагадує, що святі отці в історії Церкви не вдавалися до дипломатії і економіці, щоб примирити опонентів, а послідовно і твердо боролися до самої смерті в сповіданні віри.

Попередній запис
Канонічний вінегрет та спроби зупинити «єпископський принтер» Філарета
Наступний запис
«Єпископ» Фалештський і Східно-Молдовський Філарет залишив ПЦУ й повернувся до УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее