1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава ВЗЦЗ РПЦ розповів, як поспілкувався з митрополитом Фанару

Глава ВЗЦЗ РПЦ розповів, як поспілкувався з митрополитом Фанару

Очільник Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв) прокоментував свою зустріч у США з представником Константинопольської церкви. Про це повідомляє РІА Новости.

З його слів, він не ініціював цю зустріч, вона відбулась у резиденції Антіохійського архієпископа Америки Йосифа, котрий люб’язно запросив обох на обід. Цьому передувала посередницька ініціатива колишнього канцлера Антіохійської Архієпископії – Чарльза Аджалата, котрий організував візит митрополита РПЦ до США. Однак з нинішнім главою Архієпископії Константинополя у США митрополитом Елпідіфором ієрарх РПЦ знайомий вже біля чверті століття.

«Ми познайомились у Фінляндії на православно-лютеранському діалозі, в котрому обидва брали участь. Він тоді був дияконом, я ієромонахом. Відтоді багато чого змінилось. Багато було і радісних, і сумних подій і в наших стосунках, і у відносинах між нашими Церквами. Радісною для мене подією була участь, на його запрошення, у його архієрейській хіротонії. Ну, а сумні події пов’язані з легалізацією українського розколу, здійсненою патріархом Варфоломієм… Спілкуючись у резиденції Антіохійського архієпископа у присутності останнього, ми мали можливість – уперше після рішення Константинопольського Синоду про «дарування автокефалії Україні» та рішення нашого Синоду, котре слідувало за цим, про припинення спілкування із Константинополем – обмінятись думками про те, що відбулося. І про те, що можна було би зробити у даній ситуації», – прокоментував глава ВЗЦЗ РПЦ.

Чи вдалося під час розмови дійти якоїсь згоди, митрополит Іларіон не уточнив.

Попередній запис
На Фанарі не сподобалось, що афонська обитель пропонує вивчити «українське питання»
Наступний запис
Афонська обитель констатувала, що єдність між Церквами похитнулась

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее