1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В селі, в котрому актив ПЦУ побив людей, напали на єпископа УПЦ

В селі, в котрому актив ПЦУ побив людей, напали на єпископа УПЦ

1 вересня 2019 року, представники громади ПЦУ намагалися силою вигнати вікарія Рівненської єпархії УПЦ єпископа Дубенського Пимена з відібраного ними храму на честь святого Іоанна Богослова у селі Копитів Корецького району Рівненської області. Як повідомляє СПЖ, владика приїхав у рідне село провідати батьків.

«Ось вже п’ятий місяць, як церква, в яку я ходив дитиною, належить прихильникам ПЦУ, – розповів єпископ Пимен. – Вхід всередину мені й іншим вірянам, що прикипіли до храму душею, заборонений. Ось я і вирішив підійти до їхнього “священика”, який тепер мешкає в селі, і попросити зайти всередину. Він люб’язно погодився, провів мене в храм, але активісти, які поблизу живуть, побачивши це, прийшли і почали мене стусанами виганяти, обзивати, мій іподиякон частково зафіксував це на відео».

Владика зазначив, що чоловіки вели себе вкрай неадекватно, і навіть «священик» ПЦУ не зміг вгамувати своїх людей. Словесна перепалка тривала протягом 20 хвилин, колишні односельці погрожували і лаялися, в результаті навіть викликали підмогу з сусіднього села.

«У мене не було мети створити конфлікт, просто зайшов у храм. Я вважаю, що маю на це право. Я пробував розмовляти, доводити, але все марно: довелося таки піти з церкви, як би не розривало душу. Вже їдучи, побачив із автомобіля хлопців-велосипедистів із сусіднього села, які, ймовірно, їхали виганяти “московського попа”. Згадалися слова Євангелія: “Прости їм, Господи, бо не відають, що творять”», – додав єпископ Дубенський Пимен.

Нагадаємо, у квітні 2019 року актив ПЦУ захопив храм УПЦ у Копитові, побивши при цьому вірян та священика.

Попередній запис
У ДТП загинув легендарний кобзар, захисник храмів УПЦ Василь Жданкін
Наступний запис
Юраш намагатиметься провести угоду з Фанаром через Кабмін, – Правблог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее