1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В РПЦ відреагували на арешт єпископа Сербської Церкви у Чорногорії

В РПЦ відреагували на арешт єпископа Сербської Церкви у Чорногорії

Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв) виклав позицію РПЦ у зв’язку з арештом у Чорногорії керуючого Будімлянсько-Нікшицькою єпархією єпископа Іоаннікія та сімох священнослужителів кафедрального собору міста Нікшича. Про це повідомляє РІА Новости.

«Руська Православна Церква глибоко стривожена звісткою про арешт чорногорською поліцією на три доби єпископа Будімлянско-Нікшицького Іоаннікія і сімох священнослужителів кафедрального собору міста Нікшича, а також інформацією, що надходить про принизливе поводження із православними священнослужителями.

Святіший Патріарх Сербський Іриней, Священний Синод Сербської Православної Церкви, Єпископська рада Чорногорії виступили із закликом до якнайшвидшого звільнення затриманих. Ми повністю підтримуємо цей заклик, як і заклик до конструктивного діалогу між владою Чорногорії і священноначаллям Православної Церкви в даній країні.

Лише такий діалог може послужити відновленню громадянського миру та злагоди в суспільстві, які були порушені цілою низкою проявів недружнього ставлення до Сербської Православної Церкви. Досить нагадати про прийняття Скупщиною Чорногорії в кінці минулого року без сумніву дискримінаційного закону «Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад», належна оцінка якого з боку Руської Православної Церкви була негайно дана в Патріаршому та Синодальному посланні у зв’язку з ситуацією в Чорногорії», – йдеться в заяві.

Попередній запис
Синод Сербської Церкви закликав владу Чорногорії припинити гоніння на духовенство
Наступний запис
Звернення Собору єпископів Чорногорсько-Приморської митрополії СПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее