1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Онишківцях освятили дзвони та куполи нового храму, збудованого замість захопленого ПЦУ

В Онишківцях освятили дзвони та куполи нового храму, збудованого замість захопленого ПЦУ

8 лютого 2020 року митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький) відвідав с. Онишківці Шумського району, де рік тому актив нової церковної структури ПЦУ захопив місцевий храм Української Православної Церкви. У цей день владика освятив куполи новозбудованого храму. Про це повідомляється у групі «Шумщина Православна» у Facebook.

Рівно рік тому, 9 лютого, двері Свято-Успенського храму були виламані, а громада УПЦ вимушена була молитися на морозі, а згодом звершувати Богослужіння в церковній хатинці. Однак випробування лише зробили громаду стійкішою, і у найкоротший термін віряни відбудували новий храм.

У співслужінні численного духовенства митрополит Сергій звершив молебень, чин заснування храму, освячення дзвонів та накупольних хрестів, а також власноруч встановив хрести на храмі.

В своєму слові владика виразив молитовну підтримку настоятелю та жителям села, які устояли в нелегкі часи, нагадав про важливе значення в житті людини Церкви, стійкості в вірі та яку велику силу має Животворяще древо – Хрест Господній.

У свою чергу, настоятель громади від імені парафіян подякував владиці за підтримку, молитви, виразив також слова щирої вдячності всім прихожанам, завдяки наполегливій праці яких і триває будівництво дому Божого, подякував також благодійникам, які не залишилися байдужими до благої справи та всім, хто долучився і долучається до спорудження Церкви.

Попередній запис
Глава Фанару запросив Предстоятеля Церкви Кіпру на літургію
Наступний запис
Зоря підтвердив, що Епіфаній брехав про «відсутність домовленостей» з Філаретом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее