1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Михальчі віряни витіснили з храму рейдерів ПЦУ, котрі вибили тараном двері

В Михальчі віряни витіснили з храму рейдерів ПЦУ, котрі вибили тараном двері

Увечері 1 листопада 2019 року під час богослужіння під Дмитрівську батьківську суботу прихожани храму УПЦ у селі Михальча Чернівецької області почули дивний звук. Як з’ясувалося, активісти ПЦУ брали на таран вхідні двері. Як повідомляє СПЖ, біля 30 прихильників нової церковної структури зібрались біля входу, в цей час 4-6 людей били по дверях колодою з ручками по боках.

Серед активістів ПЦУ, котрі зібралися, були й 5 «кліриків» цієї організації. Шокованих вірян до дверей вони не допускали та штовхали, до одного з прихожан УПЦ навіть застосували газовий балончик, після чого чоловік був змушений оформити заяву до правоохоронних органів.

Першими до місця подій збіглися працівники охоронної служби «Тигр», трохи пізніше, хвилин за 20, до них приєднались 2 поліцейських. Виламавши двері, рейдерська група увійшла всередину. 3 чи 4 прихожан канонічної Церкви прорвались до церкви разом з загарбниками, а коли під’їхала поліція – стали виштовхувати прихильників ПЦУ на вулицю.

Через дві години після початку атаки до храму підтягнувся великий наряд поліції з 20-30 осіб, активісти ПЦУ були змушені забратися, і стали сходитись невеликими групами у дворі.

До цього часу прихожан УПЦ стало набагато більше, аніж прихильників недавно створеної структури. Віряни вирішили посилити нічне чергування, оскільки не виключають можливість прибуття до храму незваних гостей з радикальних угрупувань.

Громада УПЦ зайнялася встановленням нових дверей на храм.

Попередній запис
Опублікований перелік єпархій ЕПЦ, до яких не благословляється паломництво вірян РПЦ
Наступний запис
В Тернополі «Правий сектор» намагався поговорити з Зеленським про «небезпеку російської церкви»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее