1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В МЗС Греції обурились читанням Корану в стамбульському соборі Святої Софії

В МЗС Греції обурились читанням Корану в стамбульському соборі Святої Софії

Міністерство закордонних справ Греції заявило про неприпустимість читання сури Корану в храмі Святої Софії у Стамбулі і вважає, що ця акція ображає міжнародну спільноту, кидаючи виклик релігійним почуттям християн у всьому світі, повідомляє Оrthodoxia News Аgency.

У заяві МЗС йдеться, що «читання уривків з Корану в храмі Святої Софії, всесвітньому об’єкті, який захищається ЮНЕСКО як частина всесвітньої культурної спадщини і є музеєм з 1935 року, є неприпустимою спробою змінити характер цього пам’ятника, а також кинути виклик релігійним почуттям християн у всьому світі. Ця акція ображає міжнародне співтовариство і знову викриває Туреччину, яка зобов’язана поважати як конвенцію про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини, так і ЮНЕСКО, членом якої вона є».

МЗС Греції закликав Туреччину «дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань і припинити підкоряти своїм внутрішньополітичним цілям виключно почесну роль хранителя такого важливого пам’ятника, як храм Святої Софії, який належить всьому людству».

Нагадаємо, зазначені події мали місце в рамках святкування в Стамбулі річниці падіння Константинополя.

Фото Youtube

Попередній запис
Юрист УПЦ КП Неоніла Ткаченко провела Тетяні Деркач «лікнеп»
Наступний запис
У селі Лука-Мелешківська актив ПЦУ знову атакував храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее