1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. В медіа-полі ПЦУ розкритикували «календарне» рішення Синоду

В медіа-полі ПЦУ розкритикували «календарне» рішення Синоду

Рішення «Священного Синоду» ПЦУ щодо засудження подвійного святкування Різдва у вотчині «митрополита» Луцького і Волинського Михаїла Зінкевича боляче вразило медіа-експертів, наближених до нової церковної організації. У блозі на risu.org.ua/ua магістр богослов’я Ілля Бей заявив, що єпархіальний архієрей, як можна оцінити, «діяв саме в межах свої повноважень».

«Крім того, варто звернути увагу і на процедурний момент: його не запросили і не вислухали арґументацію – це ознака не нової Церкви, а симптоми рецидиву старої… просто не розумію, як ці люди попали в ПЦУ, бо саме її існування призвело до закріплення існуючих розділень та виникнення нових – до розділення з російською державною церквою, яка давно перетворилася на орган тоталітарного режиму. Якщо б Українська Церква і Україна загалом так перестраховувалась і оглядалась на Москву, то ані України, ані Української Церкви вже би давно б не було.

А так календарне рішення Синоду свідчить лише про те, що ПЦУ – це РПЦ 2.0. Бо найгірше в цьому, що таке політбюрове рішення, накладення санкцій і покарань, заборон і суворих доган – а не винесення на всецерковне обговорення питання, котре потребує обмірковування і розвитку, показує, що ПЦУ має схильність не до будування нової свобідної і живої Церкви, а копіює бюрократичні і авторитарні алгоритми РПЦ (з оновленим фасадом, але старим наповненням). І це ще в кращому випадку», – поділився розпачом Ілля Бей.

Нагадаємо, 4 лютого 2020 року «Священний Синод» ПЦУ засудив дії «митрополита» Михаїла Зінкевича, котрий самочинно впровадив у себе в «єпархії» святкування Різдва та Богоявлення за двома календарями. Цікаво, що інші «архієреї» ПЦУ, котрі також відзначали Різдво за новоюліанським календарем, санкцій не отримали.

Попередній запис
Драбинко продовжує роздаровувати святині УПЦ
Наступний запис
Поліція не буде охороняти протести православних у Чорногорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее