1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Віряни УПЦ у Будятичах знову відстояли свій храм від захоплення ПЦУ

Віряни УПЦ у Будятичах знову відстояли свій храм від захоплення ПЦУ

Громада Свято-Миколаївського храму УПЦ в селі Будятичі Іваничівського району Волинської області знову відстояла свої святині від захоплення,. Про це повідомляє СПЖ.

Нагадаємо, 13 лютого 2020 року поблизу входу на територію храму зібрався актив ПЦУ разом з «духовенством», які з’їхалися в Будятичі, вимагаючи відкрити ворота і двері до церкви.

Протягом декількох годин біля храму тривало протистояння громади УПЦ і претендентів на зведений нею храмовий комплекс.

Як стало відомо пізніше, чергова рейдерська атака закінчилася нічим, церква залишається закритою. Також в громаді УПЦ повідомляють, що заплановані на 15 лютого парафіяльні збори відбудуться: парафіяни мають намір остаточно вирішити конфесійне питання.

Як повідомлялось, прихід УПЦ в Будятичах перереєстрували ще 16 квітня 2019 року, всупереч рішенню парафіяльних зборів, які підтвердили вірність УПЦ. Прихід УПЦ в цьому волинському селі охоплює не тільки вказане село: церква і джерело в Будятичах відвідує чимало прихожан навколишніх населених пунктів, які досі відстоюють перереєстрований храм від фактичного захоплення.

Весь храмовий комплекс в Будятичах громада на чолі з настоятелем отцем Іоанном Сабівчаком зводила своїми силами, і люди не мають наміру віддавати церкву рейдерам.

Попередній запис
Влада у Чорногорії не йде на поступки: Церква продовжить протести
Наступний запис
Актив ПЦУ вчергове атакував храм УПЦ у волинському селі Сусваль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее