1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Відмовившись від зустрічі з Порошенком, Єрусалимський Патріарх прийняв у своїй резиденції представників УПЦ

Відмовившись від зустрічі з Порошенком, Єрусалимський Патріарх прийняв у своїй резиденції представників УПЦ

22 січня 2019 року Патріарх Ієрусалимської Православної Церкви Блаженніший Феофіл III прийняв у своїй резиденції паломників Української Православної Церкви, повідомляє прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, вікарій Одеської єпархії єпископ Арцизький Віктор звершив паломництво в Святий Град Єрусалим. У рамках паломницької поїздки відбулася зустріч із Блаженнішим Феофілом III, Патріархом Єрусалимським і всієї Палестини.

Блаженніший Патріарх звернувся до українських паломників із повчальним словом. Він підкреслив, що посилено молиться за мир в Україні, і передав своє первосвятительське благословення вірним чадам канонічної Української Православної Церкви.

На пам’ять про візит Патріарх Феофіл передав паломникам пам’ятні подарунки.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко не зміг зустрітися з Єрусалимським Патріархом, який, за інформацією ЗМІ, «потрапив у лікарню і зараз у важкому стані в Тель-Авіві». Замість запланованої зустрічі з Патріархом Порошенко поспілкувався з його заступником, секретарем Єрусалимського Патріархату архієпископом Аристархом, через якого і передав Патріарху Феофілу III всі свої меседжі.

Раніше в ЗМІ повідомили, що на Єрусалимську Церкву чиниться серйозний тиск, щоб вона прийняла розкольників із ПЦУ і послужила разом з ними.

Попередній запис
Громада УПЦ міста Роздільна підтвердила свою вірність канонічній Церкві
Наступний запис
Порошенко назвав Філарета колишнім і майбутнім духовним лідером українців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее