1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Володимир Зеленський зустрівся зі Святославом Шевчуком

Володимир Зеленський зустрівся зі Святославом Шевчуком

6 квітня 2020 року відбулася робоча зустріч Президента України Володимира Зеленського з главою УГКЦ Блаженнішим Святославом в приміщенні ОПУ. Про це повідомляє РІСУ.

Учасники зустрічі обговорили особливості цьогорічного святкування Пасхи.

Президент наголосив, що пасхальний період може бути часом найбільшого поширення вірусу, а тому відповідальність Церков України та їх партнерство з органами державної влади з метою протидії небезпеці повинні бути зараз особливо великими.

Глава країни пояснив, що з боку державної влади прийнято принципове рішення дати можливість здійснювати пасхальні богослужіння і транслювати їх онлайн.

Він зазначив, що вкрай необхідно максимально переконати людей залишатися вдома і забезпечити їх усім необхідним для святкування Пасхи, не виходячи зі своїх будинків, тому що скупчення людей в храмах або біля них несе серйозну загрозу їх життю та здоров’ю.

Глава УГКЦ повідомив, що направив віруючим послання, щоб спонукати їх максимально брати участь в пасхальних богослужіннях в домашніх умовах, а також розповів про надану можливість освячення лози і пасхальних кошиків в форматі онлайн-трансляції: «Живе телебачення» УГКЦ відкрите до співпраці як з «Громадським мовленням», так і з усіма іншими телеканалами.

На його думку, «чим більше доступними ми зможемо зробити теле- і радіотрансляції пасхальних служб і забезпечити їх максимальне поширення, тим краще нам вдасться переконати віруючих залишитися для молитви вдома».

Фото сайт УГКЦ

Попередній запис
Смішно читати про свій «критичний стан»: клірик УПЦ спростував фейк про коронавірус у монастирі
Наступний запис
У Будятичах активісти ПЦУ зняли замки на воротах храму УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее