1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ватикан визнав євреїв спасенними і без віри у Христа

Ватикан визнав євреїв спасенними і без віри у Христа

Ватиканська комісія з релігійних стосунків з євреями випустила новий документ, який стверджує, що євреї спасенні навіть без віри в Ісуса Христа. Про це розповідає The Christian Post.

Богословський документ під назвою «Дари Бога та Покликання незмінні» представила група католицьких та єврейських лідерів під  час  прес-конференції у Ватикані 27 липня цього року.

«Те, що євреї є учасниками Божого спасіння, є теологічно безсумнівним, але те, що це можливо без визнання Христа, є і залишається незрозумілою божественною таємницею», – частково стверджує цей документ.

«Оскільки Бог ніколи не скасовував свого заповіту зі своїм народом Ізраїля, не може бути різних шляхів або підходів до Божого спасіння», – роздумують кардинал Курт Кох та о. Норберт Хофманн з Ватиканської комісії.

«Теорія про існування двох різних шляхів до порятунку, єврейський шлях без Христа і шлях з Христом, яким християни вважають Ісуса з Назарету, насправді ставлять під загрозу основи християнської віри», – вважають теологи.

Ватикан також стверджує, що християнські зусилля, спрямовані на зміцнення єврейських громадян, є «дуже делікатним і чутливим питанням».

Йдеться також проте, що Ватикан «не проводить, не підтримує ніякої конкретної інституційної місії, спрямованої на євреїв», але одночасно відзначає, що християни «покликані свідчити про свою віру в Ісуса Христа і євреям».

Завершується текст, заявляючи, що євреї та християни об’єднуються через «гуманітарну допомогу для справедливості та миру в світі», якою вони «несуть свідчення про віддану турботу Бога».

Варто зауважити, що Папа Франциск став третім в історії папою, який відвідав головну синагогу Риму.

Ще у вересні минулого року Франциск привітав єврейську громаду у всьому світі на Йом-Кіпур, в День Спокути.

Під час візиту до Вашингтона Франциск сказав: «Я сподіваюсь, що Господь виявить Своє благословення миру та зберігатиме в житті й святості, згідно зі Словом Господнім, яке ми сьогодні чули: Будьте святими, бо Я Святий».

Попередній запис
Відкритий лист православного духовенства та мирян м. Києва братам і сестрам з УАПЦ й УПЦ-КП
Наступний запис
Чернівецько-Хотинська єпархія УАПЦ висловила недовіру Макарію Малетичу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее