1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Важливий сам факт початку діалогу, – представник РПЦ

Важливий сам факт початку діалогу, – представник РПЦ

Важливий сам факт початку спільного обговорення проблем і визнання, що церковна ситуація в Україні не врегульована, як заявляв глава Константинопольського патріархату. Про це заступник голови Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоієрей Микола Балашов повідомив Інтерфаксу, коментуючи підсумки зустрічі глав і делегацій Помісних Православних Церков в Аммані з ініціативи Єрусалимської Церкви.

За його словами, в оприлюдненому прес-релізі учасники наради чітко зазначили, що «зібралися не для того, щоб разом все вирішити – це було б абсолютно нереалістично, враховуючи глибину кризи, а домовитися про початок процесу діалогу, відразу позначивши конкретні терміни і шляхи його продовження».

Важливим є сам факт спільного і мирного обговорення справжніх проблем і визнання того, що ситуація в Україні «аж ніяк не є врегульованою, як вважає Константинопольський патріарх», а для зцілення і примирення в Україні потрібен всеправославний діалог. При цьому, додав протоієрей, учасники Амманської наради запросили Предстоятелів Церков, в тому числі і Константинопольського патріарха Варфоломія, в подальшому приєднатися до загального діалогу.

Сама ж зустріч, розповів заступник голови ВЗЦЗ РПЦ, пройшла в братському дусі, в уважній до думки кожного учасника атмосфері.

«Не раз учасники нагадували, що саме Єрусалимська Церква є справжньою Матір’ю всіх Церков, що їй вдалося і цього разу продемонструвати», – зазначив протоієрей Микола Балашов.

Попередній запис
Треба виправляти брехню, проголошену під маскою істини, – ієрарх СПЦ про легалізацію розколу
Наступний запис
Надання автокефалії не вирішить питання розколу в Україні, – предстоятель УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее