1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Більшість приходів Західноєвропейської архієпископії вже підтвердили перехід в РПЦ, – архієпископ Іоанн

Більшість приходів Західноєвропейської архієпископії вже підтвердили перехід в РПЦ, – архієпископ Іоанн

Більше 60 парафій  Архієпископії православних приходів руської традиції у Західній Європі підтвердили своє бажання перейти в юрисдикцію РПЦ. Про це повідомив архієпископ Дубнинський Іоанн (Реннето), пише ТАСС.

«Серед них, звісно, і паризький собор святого Олександра Невського на вулиці Дарю, – зазначив ієрарх. – Зараз настає головний етап, після цього ми будемо продовжувати наше релігійне життя».

1 листопада 2019 року делегація Архієпископії західноєвропейських парафій відправиться в Москву для підписання документа про прийняття в юрисдикцію РПЦ, котрий спільно підготували її представники та Московська Патріархія.

«Ми завтра виїжджаємо в Москву і в неділю отримаємо документ з рук Святішого Патріарха. Документ про прийняття Архієпископії західноєвропейських парафій руської традиції в юрисдикцію РПЦ має величезне значення для продовження духовного життя Православних Церков в Західній Європі. Цей документ визнає автономію, ідентичність і обрану форму перебування в складі Московської Патріархії, і він також означає канонічне визнання, в чому нам відмовив Константинополь, який хотів скасувати Архієпископію», – нагадав архієпископ Дубнинський Іоанн.

Нагадаємо, після спроби розформування Архієпископії та зняття владики Іоанна з посади настоятеля Олександро-Невського собору на Фанарі намагались переконати Архієпископію лишитись у складі Константинопольської Церкви, однак екзархат проголосував за збереження свого статусу та перейшов до РПЦ.

Попередній запис
Зрада і розширення розколу, – грецький богослов про мирну грамоту ЕПЦ до Думенка
Наступний запис
У Львові повідомили про мінування Свято-Георгіївського храму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее