1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Боюсь, ми сіємо новий поділ», – що сказали ієрархи ЕПЦ про визнання ПЦУ

«Боюсь, ми сіємо новий поділ», – що сказали ієрархи ЕПЦ про визнання ПЦУ

Під час Архієрейського Собору Елладської Православної Церкви понад 10 митрополитів виступали проти рішення питання щодо визнання ПЦУ. Про це повідомляє РІА Новини.

Зокрема, джерело видання у грецьких церковних колах заявило, що «понад десять митрополитів вимагали відкласти обговорення до підходящого часу. Були незгідні митрополити Пірейський, Каристійський, Ілійський, Кесаріанійський, Кіфірський, Месогейський, Дріінупольський, Етолійський, Ново-Смирнінський, Керкірський. Вони були незгідні та вимагали відкласти обговорення, а якщо приймати рішення, то провести поіменне голосування. Цього не трапилося».

Зі слів видання, «є також інші незгідні окрім десяти митрополитів, котрі виступили на соборі та вимагали внести їхню думку у повідомлення, чого не зробив архієпископ. Всього на соборі виступили 33 митрополити».

Крім того, повідомляється, що «деякі митрополити хотіли відкласти обговорення та провести позачерговий архієрейський собор протягом трьох днів. Зокрема, була пропозиція митрополита Кесаріанійського Даниїла провести триденний собор, щоб проаналізувати тему та проголосувати за офіційну позицію Церкви».

Більше того, джерело повідомляє, що «з 69 присутніх митрополитів незгідні були 10. (Деякі) інші присутні не говорили, що незгідні, щоб не бути задіяними. Серед незгідних були й ті, хто з «нових земель», тобто належать Константинопольському патріархату, але не хочуть, щоб їхні імена були відомі».

Також, як повідомляється у ЗМІ, митрополит Миколай Месогейський рішуче виступив проти прийняття Ієрархією цього питання. Митрополит сказав ієрархії, що “ризик великий”, зазначивши, що Томос про автокефалію не досяг єдності Церкви України.

“Ми можемо повернутися до цього питання, коли настане час”, – запитав митрополит Миколай в ієрархії, наполягаючи на тому, що, якщо Церква Греції визнає ПЦУ, виникне плутанина.

Нарешті, митрополит Кесаріанський висловив побоювання, що в Грецькій церкві наново виникне старокалендарне питання, сказавши: “Боюся, ми сіємо новий поділ”.

Попередній запис
Порошенко порадів за визнання ПЦУ греками
Наступний запис
Ієрархи Елладської Церкви готують заяву про свою незгоду з визнанням ПЦУ, – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее