1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Бородянський: Розривати договір з Лаврами УПЦ немає підстав

Бородянський: Розривати договір з Лаврами УПЦ немає підстав

Глава Міністерства культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський повідомив, що для перегляду договорів про оренду Свято-Успенської Києво-Печерської та Свято-Успенської Почаївської лавр з метою їх передачі ПЦУ немає законних підстав.

«Ми не збиралися нікому передавати, у нас немає планів передачі. Я не знаю контексту і результатів аудиту (який проводили за попередньої влади, – ред.). У нас зараз немає законних підстав для будь-якого перегляду», – заявив він в інтерв’ю інтернет-виданню «РБК-Україна».

Бородянський нагадав, що законною підставою для цього може бути тільки факт порушення закону. «Якщо немає порушень закону, то немає законних підстав щось переглядати», – зазначив він.

Нагадаємо, згідно з результатами ревізії Києво-Печерської лаври Мінкультом в 2019 році, з 829 предметів, переданих обителі державою, не знайшли тільки 10. «У країні немає жодної іншої структури, де б за 20 років в цілості й схоронності залишилося 98% державного майна», зазначив тоді український журналіст В’ячеслав Чечіло.

Проте в новій церковній організації регулярно зазначають, що лаври України обов’язково увійдуть до складу ПЦУ.

Попередній запис
Священик УПЦ у Старій Жадові: Брат Епіфанія хрестив дитину в нашому храмі
Наступний запис
Філарет: Епіфанію потрібний не я, а моє майно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее