1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Богослов Сербської Церкви: На вулицях Чорногорії ніколи не було так багато людей

Богослов Сербської Церкви: На вулицях Чорногорії ніколи не було так багато людей

Богослов Цетінської семінарії СПЦ протоієрей Гойко Перович констатував, що вулиці Чорногорії ще не бачили такого скупчення людей. Про це повідомив сайт Чорногорсько-Приморської митрополії.

Отець Гойко наголосив, що хресні ходи православних Чорногорії – це законний цивільний протест з боку віруючих та тих, хто хоче, щоб в Чорногорії були закони, що не порушують Конституцію і основні права людини. Він заявив, що вважає заклик до діалогу з боку влади «недоречною угодою»: «У нас є більш нормальна, законна вимога – змінити закон».

«Хтось скаже, що люди прокинулися, хтось скаже, що це чудо, хтось, як влада Чорногорії, що це – політичні демонстрації, одягнені в церковні наряди. Але кожен, хто стежить за подіями цього місяця, погоджується, що так багато людей на вулицях Чорногорії ніколи не було, – каже клірик. – Були музичні заходи і спортивні змагання, були політичні мітинги, але в той же час, такого, коли площі всіх чорногорських міст були переповнені, і все відбувалося мирним і молитовним тоном, у нас цього ще не було».

На думку клірика СПЦ, чорногорська влада ніколи не прагнула вести діалог з Церквою, бо боялася почути аргументи проти закону, що порушує права людини.

Попередній запис
Чорногорська влада вбачає у протестах громадян «руку Белграда»
Наступний запис
ПЦУ не можна порівнювати з конфліктом з РПЦЗ, – публіцист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее