1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Богородиця підтримує Константинополь у боротьбі з невдячною РПЦ, – ієрарх Фанару

Богородиця підтримує Константинополь у боротьбі з невдячною РПЦ, – ієрарх Фанару

1 лютого 2020 року у Стамбулі тривали святкування пам’яті святого мученика Трифона, в ході яких Константинопольський патріарх Варфоломій і митрополит Сіливрійський Максим (Вгенопулос) прокоментували роль Фанару в Православ’ї. Про це повідомляє видання Romfea.

Закликаючи «продовжити ромейський курс», і кажучи про святині, які греки повинні захищати, глава Константинопольського патріархату сказав, що Фанар ніколи від них не відмовиться. «Ні патріархат не рушить звідси, ні його противники, про яких ви (митрополит Максим, – ред.) згадували, ніколи не здобудуть перемогу. Істина і закон врешті-решт візьмуть верх. Істина і справедливість на боці Вселенського патріархату», – сказав патріарх Варфоломій.

У свою чергу, митрополит Максим заявив, що «покладає надії на Божу Матір і патріарха Варфоломія, який «з величезним почуттям батьківської відповідальності бореться за просування Вселенського престолу на захист своїх законів і привілеїв». «Нехай стане вашим щитом Божа Матір і знайте, що Вона підтримує вашу праведну боротьбу з противниками, включаючи невдячну Московську церкву, за роль та функції Вселенського престолу», – зазначив фанаріот.

Також з’ясувалося, що «вони зводять наклеп на вас за вашу справедливу боротьбу за стабільність у Православ’ї. Однак Діва Марія бачить і вітає вашу боротьбу», і пояснив, що «Мати-Церква, Вселенський Патріархат, живе і живиться благодаттю Божою, Діви Марії і всіх Святих. І саме тому він існує, тому що Бог хоче цього і дає йому силу, тому що є божественне право, тобто зверху, з божественної волі, з ласки Святого Духу, тобто за указами Святих Вселенських Соборів».

Переклад СПЖ

Попередній запис
Архімандрит єпархії УПЦ освятив румунську гімназію в Чернівцях
Наступний запис
Драбинкові не сподобалось викриття наклепу на священика УПЦ з с. Морозівка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее