1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Хризостом: «Коли я писав в РПЦ лист у 2018, я багато чого не знав»

Архієпископ Хризостом: «Коли я писав в РПЦ лист у 2018, я багато чого не знав»

Предстоятель Церкви Кіпру Архієпископ Хризостом, коментуючи для популярного кіпрського телеканалу питання про зміну його позиції щодо українського питання, заявив, що в минулі часи він «не знав багато важливих аспектів». Про це повідомляє orthodoxtimes.

Зокрема, Архієпископа запитали про зміст його листа, написаного Предстоятелю РПЦ в 2018 році, де він наголошував, що позиція Церкви Кіпру є ідентичною до позиції Руської Православної Церкви по питанню України.

Архієпископ заявив: «Коли я надіслав той лист, я не знав деякі важливі речі, наприклад, що у Томосі Автокефалії, дарованому Росії, була умова, що Церква України (вочевидь, йдеться про Київську митрополію, – ред.) має спочатку згадувати Вселенського патріарха як помісного главу, а тоді вже патріарха Московського.

«Я не заперечую жодним чином те, що я казав у 2018 році, фактично, у дискусії зі Вселенським патріархом я схиляюсь до того, щоб створити екзархат у Києві, який буде під юрисдикцією Москви, або створити структуру, котра належатиме РПЦ, як згадка про їхні релігійні корені», – заявив Архієпископ Хризостом.

Він додав, «Я думаю, це було би правильним та справедливим через зв’язки між росіянами та Києвом, де вони були хрещені».

Попередній запис
Медики клінічного центру в Подгориці попрощались зі спочилим митрополитом
Наступний запис
Глава Фанару написав Горєвому та Деркач, що «тимчасово терпить» УПЦ в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее