1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Акт вандалізму скоєно на одній з головних трас країни

Акт вандалізму скоєно на одній з головних трас країни

21 жовтня на трасі Київ-Чоп біля повороту на смт. ПУЛИНО невідомі вчинили акт вандалізму і святотатства над розп’яттям на поклонний хрест.

За повідомленням Житомирської єпархії, вандали поламали розп’яття на шматки: «Українська Православна Церква засуджує наругу над загальнохристиянською святинею. Бачачи, що відбувається зараз, ми повинні триматися за Христа, щоб не втратити зв’язок молитви, добрих справ і любові. Тому що земля перенасичена хворобами, горем і смертю».

У Житомирській єпархії висловлюють надію, що Православна Україна «не буде забувати своїх історичних коренів і моральних цінностей, а жителі нашої країни не будуть розпалювати ненависть один до одного подібними актами вандалізму».

Варто відзначити, що це далеко не перший акт вандалізму над святинями Української Православної Церкви в цьому році: 14 вересня скоєно крадіжку і розбито ікони Божої Матері та Миколи Чудотворця в храмі блаженної Ксенії Петербурзької на території Київської міської лікарні №3, 17 серпня невідомі особи зрубали 8-метровий поклінний хрест в Мукачівській єпархії, порубали його на шматки і спалили, а вночі 16 серпня невідомі спиляли хрест на в’їзді до Одеси з боку Таїровського кладовища.

Попередній запис
Мединський виправдав захоплення храму УПЦ в Коломиї
Наступний запис
До вимоги уніатів повернути храми на Тернопільщині причетна Москва?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее