1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Актив ПЦУ вчергове атакував храм УПЦ у волинському селі Сусваль

Актив ПЦУ вчергове атакував храм УПЦ у волинському селі Сусваль

14 лютого 2020 року близько 21:30 вечора група рейдерів – активістів ПЦУ –і з заготовленими заздалегідь інструментами, замками, болгаркою і генератором зламали вхід на територію Свято-Різдво-Богородичного храму УПЦ у волинському селі Сусваль. Про це повідомив СПЖ.

Як стало відомо, зловмисники також зламали вхід в храм і зайняли вівтар. Напередодні група чоловіків з ознаками сп’яніння зібралася у одного з активістів ПЦУ. Ще за 15-20 хвилин до початку рейдерської атаки біля храму було тихо.

Настоятель громади УПЦ ієрей Богдан Гнатюк повідомив, що на місце події викликали поліцію. До храму також зібралися парафіяни УПЦ.

Нагадаємо, громаду УПЦ в с. Сусваль незаконно перереєстрували на користь нової церковної структури 26 березня 2019 року. Справа розглядається в судовому порядку. 31 січня 2020 року, після чергового скандалу, спровокованого ПЦУ, храм УПЦ в Сусвалі опечатали представники Володимир-Волинського відділу поліції. Також правоохоронці заявили, що будь-яке вторгнення в храм до рішення суду буде розцінене як самоуправство.

Попередній запис
Віряни УПЦ у Будятичах знову відстояли свій храм від захоплення ПЦУ
Наступний запис
Епіфаній розповідав Послу Греції, як УПЦ «втрачає підтримку народу»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее