1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Автори заяви проти Порошенка та Епіфанія спростували брехню про «справу за Томос»

Автори заяви проти Порошенка та Епіфанія спростували брехню про «справу за Томос»

19 червня на сторінці групи «Віряни Київського патріархату» у Facebook з’явилось відеозвернення громади Київського патріархату в Одесі, котра й була ініціатором заяви, за якою ДБР проводить розслідування щодо дій Петра Порошенка в релігійному полі. Одесити додатково спростували заяви екс-гаранта про те, що його «притягують до відповідальності за Томос».

«Петро Порошенко як екс-президент і політик добре усвідомлює наслідки таких сенсаційних кримінальних проваджень. Ми хочемо спростувати заяву Петра Порошенка про вручення йому підозри нібито «за створення ПЦУ». Процесуальна дія вручення підозри здійснена у рамках досудового розслідування у справі за заявою про порушення, що передбачається ст. 161 ККУ про порушення рівноправності громадян залежно від релігійних переконань», – йдеться у зверненні.

Юристка Київського патріархату Неоніла Ткаченко, котра й озвучувала звернення, також зауважила, що громада УПЦ КП зібралась біля свого храму, вхід до котрого людям перекриває приватна охорона.

«Я хочу вам показати громаду, це жива громада Київського патріархату… Подивіться на оці плечі, які не пускають нас до нашої церкви, найняті баригою, щоб ми не могли зайти до своєї церкви, і оцю табличку – ними знято табличку законну і повішена ганебна вивіска стамбульського патріархату в Одесі», – нагадала Ткаченко.

Попередній запис
Зоря заявив, що провадженням за заявою УПЦ КП проти Порошенка керує Москва
Наступний запис
У ПЦУ незадоволені використанням імені УПЦ КП на користь країні-агресору

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее