1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Аваков сказав, що МВС не робить привілеї для будь-якої конфесії

Аваков сказав, що МВС не робить привілеї для будь-якої конфесії

17 вересня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся зі Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій. Глава МВС заявив, що Міністерство буде захищати права всіх Церков без будь-яких привілеїв, повідомили на сайті МВС України.

Аваков також пообіцяв вжити всіх заходів для запобігання конфліктам на релігійному підґрунті.

«Мені дуже не подобається, коли на релігійному підґрунті відбуваються конфлікти. І я хочу зробити все, щоб таких конфліктів не було. Моя позиція: у МВС немає ніяких привілеїв для будь-якої Церкви чи релігійної організації. Це міністерство буде забезпечувати права кожного», – обіцяє міністр внутрішніх справ.

«Знаю, що деякі церковні громади залучають для захисту або протистояння певні групи. У мене велике прохання – не робіть цього, це призводить до певних ускладнень. Якщо у вас є підозри, ви від чогось хочете захиститися, у вас є МВС. І для нас не має значення, яка це конфесія або яка це Церква, ви повинні дати нам сигнал. Нам треба діяти в рамках існуючого закону», – закликав Аваков, попросивши утримуватись від залучення сторонніх осіб при релігійних протистояннях.

Міністр також обговорив з главами релігійних організацій України питання розширення діяльності капеланів, в тому числі і при підрозділах Національної поліції.

Попередній запис
Журналіст опублікував покаянний лист паліїв Десятинного монастиря
Наступний запис
Іларіон Процик розповів, що в УПЦ самі себе б’ють та захоплюють свої храми

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее