1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чиновник Міністерства культури пояснив, чому храм на території Софії Київської було передано в користування УПЦ КП

Чиновник Міністерства культури пояснив, чому храм на території Софії Київської було передано в користування УПЦ КП

Директор департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Андрій Юраш дав доволі оригінальне «роз’яснення» щодо питання про передачу Трапезного храму Національного заповідника «Софія Київська». «Ми віддали Софію УПЦ КП тому, що ця церква гідно повела себе під час Майдану», — заявив чиновник в ефірі телепередачі Олеся Донія «Остання барикада».

Окрім цього, Юраш висловив думку про те, що передача храму у користування УПЦ КП є цілковито аполітичним рішенням. Однак, у той же час, чиновник заявив: «Ми виходимо з безапеляційно універсального принципу: перед державою всі релігійні організації рівні, і ставлення до них абсолютно однакове».

Як повідомлялось раніше, Кабмін віддав один із храмів Національного історико-культурного заповідника «Софія Київська» розкольникам з «Київського Патріархату». Про це повідомив віце-прем’єр-міністр культури В’ячеслав Кириленко. За словами міністра, це рішення має велику вагу для української держави. «Вперше за останні 330 років українська церква повертається до Софії Київської… Ми готові до будь-якого громадського моніторингу. А українофоби всіх мастей, які зараз піднімуть крик навколо цього питання. Хай заспокояться», — заявив Кириленко.

Попередній запис
Три Предстоятелі УПЦ про мову богослужінь
Наступний запис
Анатомія розколу (Частина 1)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее