1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Політолог: питання про те, що нинішня УПЦ нібито є загрозою національній безпеці України – є загрозою національній безпеці України

Політолог: питання про те, що нинішня УПЦ нібито є загрозою національній безпеці України – є загрозою національній безпеці України

Політичний експерт Вячеслав Піховшек стверджує, що частина політичних президентських кіл намагається здійснити корінний поворот у політиці офіційного Києва щодо Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія. 

З достовірних джерел політологу відомо, що готується широкомасштабна провокація при особистій участі Порошенка, який в свою чергу може не уявляти всіх її наслідків.

Піховшек зауважує, що Порошенкові пропонують документально зафіксувати, що нинішня УПЦ нібито є загрозою національній безпеці України, і що нібито головним завданням держави є створення «єдиної помісної церкви».

Експерт вважає, що в такий спосіб президент може суттєво послабити нацбезпеку країни. «Сама постановка питання про те, що нинішня УПЦ нібито є загрозою національній безпеці України – є загрозою національній безпеці України. Щоб це зрозуміти, не треба бути проникливим політиком. Дестабілізуючи Церква, роблячи з неї ворога, Порошенко не зміцнює, а послаблює національну безпеку. Він отримує у вороги людей віруючих Церкви», зауважує Піховшек на своїй сторінці в соцмережах.

За стільки часу ведення війни на Сході України, кінця якій, нажаль, не проглядається, позиція Церкви не змінилася ні на йоту. Вона виступає проти війни та за встановлення миру. «Українська Православна Церква в нинішній ситуації поводиться зважено і гідно. Вона утримує всіх своїх віруючих», пише політолог.

Також він додає, що такі дії здатні породити новий церковний розкол в державі: «Українській державі не потрібно створювати «єдину помісну церкву». Бо вона вже є. Це Українська Православна Церква Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Як і будь-який громадянин України, я некомфортно себе почуваю в ситуації розколу православ’я в Україні. Але удар держави по Українській Православній Церкві Блаженнішого Митрополита Онуфрія не принесе єдності. Тиск завжди викликає протидію. Це – новий розкол».

Також В’ячеслав Піховшек нагадує, що саме Українська Православна Церква – єдина в Україні, яка здатна примирити обидві сторони конфлікту, що триває на Сході держави.

Попередній запис
Греко-католицька Церква в роки Другої Світової Війни
Наступний запис
У селі Мильча на Рівненщині черговий виток міжконфесійного протистояння

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее