1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В УГКЦ заявили, що парафія в Чернівцях не переходила на новий календар

В УГКЦ заявили, що парафія в Чернівцях не переходила на новий календар

В УГКЦ спростували інформацію, що парафія храму Різдва Пресвятої Богородиці та святого Антонія Чернівецької єпархії УГКЦ цього року святкувала Різдво Христове за григоріанським календарем – 25 грудня, пише radiosvoboda.

Як з’ясувалося, «Різдво за новим стилем» влаштували «тільки для однієї сім’ї», що нібито пояснив настоятель Василь Гасинець.

Нагадаємо, РІСУ повідомляла з посиланням на слова цього ж клірика, що з відповідною ініціативою виступили настоятель і самі парафіяни.

«Оскільки велика родина у трьох поколіннях парафіян виїжджає за кордон і 7 січня не матиме можливості взяти участь у Різдвяному богослужінні, вони попросили 25 грудня відслужити для них Святу Літургію з літургічними різдвяними текстами. З цим я звернувся до нашого владики Йосафата Мощича, який, задля добра вірних, поблагословив це одноразово завтра зробити», – сказав цього разу отець Василь Гасинець.

При цьому з’ясувалося, що і він, і його парафіяни «розуміють, що рішення про зміну дати святкування Різдва не можна ухвалювати на рівні окремих парафій, а це має зробити уся спільнота УГКЦ».

«Слідкуйте за нами в Telegram https://t.me/antiraskol».

Попередній запис
У Кривому Розі громада ПЦУ перейшла на «новий стиль»
Наступний запис
У Луцьку освятили храм громади УПЦ, котра судилась із ДАБІ за право будуватись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее