1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Хризостом умисно бреше, – митрополит Никифор

Архієпископ Хризостом умисно бреше, – митрополит Никифор

Митрополит Кіккський Никифор заявив, що останні висловлювання предстоятеля Кіпрської Церкви архієпископа Хризостома викликають «тільки гіркоту і обурення», бо він умисно перекручує факти і говорить неправду, повідомляє Ромфея.

Митрополит Никифор заявив, що висловлювання архієпископа Хризостома щодо виборів на пост предстоятеля Кіпрської Церкви в 2006 році не відповідають дійсності, про що буде представлено «об’єктивно і на основі непорушних свідоцтв у відповідній книзі, яку ми незабаром опублікуємо».

У той же час, митрополит Никифор заявив, що поведінка архієпископа Хризостома і те, що він говорить про вибори на пост предстоятеля «підриває інститут і роль архієпископа в Церкві, і отже, спрямовані проти нього самого».

«На жаль, таку поведінка архієпископа ми спостерігаємо не вперше і з жалем відзначаємо, що, незважаючи на свій вік і проблеми зі здоров’ям, в цьому питанні він вперто залишається невиліковним», – написав митрополит Никифор.

Він підкреслив, що останнє інтерв’ю архієпископа Хризостома «викликає обурення, бо там повно неточностей, умисних фальсифікацій фактів і, на жаль, грубого перекручування правди».

«Нарешті, ми з жалем відзначаємо, що значною мірою образливі заяви архієпископа негативно, якщо не руйнівно, підривають дух великих свят Різдва і Хрещення, і викликають хвилювання і скандали серед нашого народу. Ми, архієреї, повинні бути джерелом спокою для нашого народу і, перш за все, в ці важкі дні через пандемію коронавірусу ми повинні запропонувати їм мир і довіру до Бога», – наголосив митрополит Никифор.

Він нагадав архієпископу Хризостому, що християнин повинен миритися, «висловлювати глибоку самокритику і шукати любові своїх братів, а також і милості у Бога, замість підбурливих і образливих інтерв’ю і заяв».

Переклад СПЖ

«Слідкуйте за нами в Telegram https://t.me/antiraskol».

Попередній запис
Глава Церкви Кіпру заявив, що ієрархи критикують його «зі злості через поразку на виборах»
Наступний запис
Масштаб шкоди, котру Кураєв заподіював Церкві, зокрема, УПЦ, є величезною, – соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее