1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Єрусалимського Патріархату закликав Предстоятелів Помісних Церков до «великого діалогу»

Ієрарх Єрусалимського Патріархату закликав Предстоятелів Помісних Церков до «великого діалогу»

Архієпископ Севастійський Феодосій закликав Помісні Православні Церкви терміново підключитися до пошуку виходу з кризи, яка склалася в результаті ситуації навколо церковного питання в Україні. Про це повідомляє РІА «Новости».

«Ми відчуваємо біль і сум від того, що сталося між двома сестринськими Церквами в Москві і Константинополі. Ми закликаємо якомога швидше розпочати позитивні ініціативи, великий діалог, щоб знайти вирішення цієї кризи, наслідки якої будуть катастрофічними для нашої Православної Церкви», –  зокрема, сказав ієрарх Єрусалимської Православної Церкви.

Архієпископ Феодосій також звернувся до Предстоятелів Церков світу із закликом «позитивно втрутитися у спір». «Я бажаю, щоб Патріархи православного світу в Константинополі, Антіохії, інших Церквах швидко втрутилися і зупинили ескалацію цього спору, який став реальною загрозою єдності Церкви», –  додав владика.

Єрусалимський єпископ упевнений, що українське церковне питання можна вирішити, і зауважив: «Я не думаю, що хоч щось неможливо, якщо є щирий намір і прагнення знайти рішення».

Попередній запис
Херсонська єпархія УПЦ залишається у своїй юрисдикції
Наступний запис
Зоря заявив, що монахи самі віддадуть Лаври

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.