1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Церкви Греції: Визнання ПЦУ є великим канонічним порушенням

Ієрарх Церкви Греції: Визнання ПЦУ є великим канонічним порушенням

12 лютого 2020 року ієрарх Елладської Православної Церкви митрополит Кифирский Серафим опублікував пастирське звернення до вірян. Він наголосив, що визнання розколу в якості «автокефалії» є величезним порушенням, повідомляє Romfea.

Архієрей говорить про серйозне канонічне порушення визнання розкольників, заборонених в служінні, відлучених і нерукоположених осіб, наголошуючи, що при всьому цьому був проігнорований Предстоятель Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій із сонмом ієрархів і мільйони українських вірян.

«Всі Помісні Автокефальні Православні Церкви, крім трьох, не приймають величезне канонічне порушення – визнання «автокефальної церкви», що складається з розкольників, відлучених, нерукоположених осіб, коли при всьому цьому ігнорується канонічний Митрополит Онуфрій з сонмом канонічних ієрархів і мільйонів українських віруючих, що піддаються гонінням.

І в той час, як канонічна церква в Україні піддається гонінням, образам і переслідуванням, відзначається річниця отримання автокефалії!

Я смиренно вважаю, разом з одинадцятьма Автокефальними Церквами, що ця відкрита рана, яка травмує довгий час Тіло Єдиної Православної Соборної і Апостольської Церкви, не вилікується, якщо це хворе канонічне питання не буде вирішено на всеправославному рівні, через Всеправославний Собор», – пише митрополит Серафим.

«Тиск, помпезні служби і співслужіння з іновірцями поглиблюють рани замість того, щоб виліковувати їх», – додав він.

В період посту архієрей закликає до покаяння, а також щодня у молитвах просити про «відновлення Святого Духу Єдності та Спілкування всіх Помісних Православних Церков, що становлять Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву».

Переклад СПЖ.

Попередній запис
Ієрарх УПЦ: Говорити про верховенство грецького народу в Церкві неприпустимо
Наступний запис
У Будятичах рейдери ПЦУ намагаються захопити храм УПЦ: віряни просять молитов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее